Kūka 5 minūtes: baltās šokolādes un pekanriekstu deserts

 

Sastāvdaļas:

  • 750 g Baltās šokolādes čipsi
  • 420ml kondensētais piens
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • ½ tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 250 g sasmalcinātu pekanriekstu
  • 125ml karameļu mērces

Pagatavošana:

Vidēja izmēra traukā sajauciet kopā šokolādes čipsus, kondensēto pienu, sviestu. Pēc tam ielieciet trauku mikroviļņu krāsnī uz 90 sekundēm. Izņemiet un apmaisiet masu un ļaujiet masai kausēties vēl 15 sekundes mikroviļņos.

 

Gatavo masu kārtīgi apmaisiet vēlreiz – šokolādes čipsiem nav jābūt pilnībā izkusušiem, daži gabaliņi var arī palikt. Ja nu tomēr vēlaties, šokolādi izkausēt pilnībā lieciet to mikroviļņu krāsnī vēl uz 15 sekundēm.

Kad šokolādes masa ir gatava, pievienojiet vaniļas ekstraktu un pekanriekstus. Visu kārtīgi samaisiet, līdz iegūstat viendabīgu masu. Pēc tam kārtojiet masu pannā vai lēzenā traukā, un kārtīgi izlīdziniet tās virsmu. Iegūto kūkas masu aplejiet karameļu mērci. Ielieciet kūku ledusskapī atdzesēties. Kad kūka ir sastingusi, tā ir gatava pasniegšanai.

 

Ieteikums: Karameļu mērce nedrīkst būt karstāka par istabas temperatūru, jo tad kūka var izjukt, pirms liksiet to ledusskapī atdzesēt.

 

Labu apetīti!

 

Avots:

Pinterest.com

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru